Strukturell integrering Stockholm

Boka Strukturell integrering Stockholm

eller på telefon: 08 – 642 51 62

Vad är strukturell integrering?

Strukturell integrering, är en djupgående och intensiv massage där terapeuten använder fingrar, knogar och armbågar för att korrigera kroppen. Behandlingsmetoden togs fram av den amerikanska biokemisten Ida Rolf som ansåg att kroppen har en naturlig balans som fungerar i harmoni med tyngdkraften, men att skador, dålig hållning eller stress alldeles för ofta rubbar den balansen. Med hjälp av strukturell integrering korrigeras kroppens balans och hållning.

 

När ska du gå på strukturell integrering?
Den här intensiva massagen kan passa dig som har dålig hållning, gamla skador, kronisk värk i nacke, skuldror och rygg eller andningsbesvär.

 

Hur går det till?
En fullständig behandling omfattar tio gånger 80 minuter, med ungefär en veckas mellanrum. Varje behandlingstillfälle fokuserar på en viss del av din kropp. Den första och sista sessionen är en mer ytlig bearbetning, medan de däremellan är mer djupgående för att lösa upp knutor och spänningar och kan därför upplevas som smärtsamma. På så sätt frigörs låsningar i din kropp och ditt känsloliv och kroppsbalans återställs.

Intervju med Corey Roode, en av blott en handfull utbildade terapeuter i Sverige inom strukturell integrering.

Jag och Corey träffas i Ugglapraktikens mysiga väntrum en vacker sommardag i början av augusti. Sommarstiltjen vilar fortfarande över Stockholm, och hela staden andas lugn.

Corey är mitt i sin semester och ser härligt avslappnad ut. Så ser Corey alltid ut. Jag vet, för jag har följt honom i många år. Inte ett uns fett, pigga, alltid vänliga ögon, fulla av omsorg.

När vi pratar växer bilden fram av en mjuk och mycket sympatisk människa, med ett genuint intresse för människor och dess välbefinnande. Att Corey brinner för det han gör framgår tydligt. Ibland pratar han engelska och ibland svenska. Han har bott i Sverige i snart sex år och förstår språket bra, och kan prata svenska om han måste. Hans största problem i det hänseendet är dock att vi svenskar är så duktiga på engelska och dessutom gärna vill visa det.

Jag börjar med be honom berätta lite om sig själv:

­”Jag föddes 1971, växte upp i ett villasamhälle som hette Millerton, i upstate N.Y, läste litteratur på Universitetet och fick sedan jobb i förlagsbranschen på ett av de större förlagen i USA.

”Hur väcktes ditt intresse för massage och den behandlingsmetod Strukturell integrering, som du praktiserar?”

Corey suckar och tar sig omedvetet om axeln:

”Jag fick en axelskada, mest troligt relaterad till en whiplashskada, som allvarligt hämmade min arbetsförmåga. Jag försökte på alla sätt få den behandlad, gick till mängder av läkare, utan att någon lyckades kurera mig, ända tills jag genomgick en behandling enligt Rolfingmetodens tio steg. Först då blev jag frisk, och har inte haft några besvär sedan dess.”

”Det var fantastiskt att höra. Så då bestämde du dig för att byta karriär, antar jag.”

”Alldeles riktigt. Men för att kunna utbilda mig till terapeut inom Strukturell integrering var jag först tvungen att utbilda mig till vanlig massör. Det gjorde jag på the Swedish Institute i New York, och praktiserade som detta i några år för att spara ihop tillräckligt med pengar för utbildningen.”

”Och hur lång tid tog det?”

”Det tog ungefär fem år, innan jag slutligen kunde åka till Boulder Colorado för att utbilda mig. Därefter har jag praktiserat som terapeut i Strukturell integrering, först i Boston och därefter i här i Stockholm.”

Jag tittar frågande på honom:

”Ursäkta att jag låter förvirrad, men ena stunden pratar du om Rolfing och i nästa Strukturell integrering.”

Han suckar och slår ut med armarna.

”Jag vet, och det är ingen skillnad mellan dem, bara namnet. Det är samma metod, men med som så mycket annat i USA, är det en varumärkestvist som ligger bakom, och skolan jag gick på får inte kalla sin utbildning Rolfing, trots att utbildningen är identisk.”

”Och nu är du här i Sverige, hur kan det komma sig?”

”Kärleken, vad annars! Min sambo, Olivia, ville börja läsa till psykolog här i Sverige. Så då följde jag med henne.”

”Kan du berätta vad som gör behandlingsmetoden unik?”

”Strukturell integrering skiljer sig från t ex massage genom att behandla kroppens bindväv istället för dess muskler. Massage fokuserar dessutom ofta på en enskild punkt, medan vi metodiskt arbetar igenom hela kroppen.”

”Varför då?”

Här bemödar sig Corey verkligen om att jag ska förstå. Och det gör han bra. Han är både kunnig och pedagogisk.

”Bindväven omsluter alla våra organ och muskler och har därför stor betydelse för vår kropps välbefinnande. När tyngdkraft och olika fysiska och psykiska påfrestningar leder till förkortningar och spänningar i bindväven, anpassar sig kroppen, men till priset av stelhet, värk och sämre ork. Något som de flesta människor lider av.”

Och jag kan inte annat än nicka instämmande. Känner genast hur stelheten i axlarna gör sig påmind.

”På vilket sätt märker du att kunderna blir bättre av behandlingen?”

”De får ökad rörlighet, lättare att andas och i slutändan mer energi. Hållning och fysisk prestationsförmåga förbättras.”

”Ja då förstår jag verkligen att det behövs tio behandlingar.”

”Ja det gör det. Varje behandling fokuserar på en specifik del av kroppen och följer ett visst mönster. Genom att arbeta med mina armbågar, fingrar och knogar korrigerar jag bindväven och kroppen går gradvis tillbaka till sin optimala struktur.”

”Du är lite som en skulptör alltså?”

Han skrattar glatt:

”Ja, det kan man säga, i så motto att jag ”bygger om” kroppen. Lite som en skulptör, kan man säga.”

Och inte vilken som helst, tänker jag, en Carl Milles, typ…

”Vilka typer av symptom, eller besvär, passar behandlingen speciellt bra för?”

”Å det är många. Kontorspersonal med monotona ställningar som får värk i musklerna har stor nytta av Strukturell integrering. Men även fysiskt aktiva personer med utslitningsskador.”

 

När vi skiljs åt, och Corey går ut genom praktikens dörr för att skynda iväg för ett eget träningspass på gymmet, slår det mig vilken förmån Ugglapraktiken och dess kunder har som får utnyttja hans unika kompetens. Han är verkligen en fantastisk representant för en yrkeskår som brinner för människors välbefinnande, och inget annat vill än att få arbeta med det.

Jag blickar skamset ner på min halvätna bulle på fatet framför mig och det dåliga samvetet slår mig. Hans sista ord ekar i mitt öra. ”If I am not well, how can I serve others to be well?”. Efter en snabb check mot dörren – ingen ser mig – slukar jag den snabbt.

I morgon, då ska jag börja mitt nya liv, och Corey ska banne mig få hjälpa mig!

/Torkel Segerstedt

Strukturell integrering finns på Stockholmsmottagningen

Vår mottagning ligger på Magnus Ladulåsgatan 61 på Södermalm, Stockholm på bekvämt avstånd från tunnelbana och andra kommunikationer. Vi har tre trivsamma behandlingsrum som alla kan användas för strukturell integrering.

 

Pris, Strukturell integrering

80 min 1220 kr

 

Boka Strukturell integrering Stockholm

eller på telefon: 08 – 642 51 62