Välkommen till vår mottagning på Södermalm i Stockholm – Massage & Friskvård

Vår reception har öppet 08:30 – 12 och 13 – 17.00, måndag till fredag.

Behandlingar pågår vissa dagar till kl. 20.00.
Numera har vi även söndagsöppet, 11.00 – 15.00.

Telefontider: Privatpersoner: 08:30-12:00, 13:00-16:30
Företag: 08:30-09:30, 13:00-16.30

Telefon till oss: 08 – 642 51 62

Vi har tre trivsamma behandlingsrum. Du är som privat person varmt välkommen att boka den eller de behandlingar du önskar direkt här nedan.

Vaser på vår mottagning i Stockholm
bädd på vår mottagning på Södermalm
Inredning Stockholm massage

 


Det lönar sig att bli stamkund!
Be om vårt stamkundskort när du kommer hit så får du en stämpel vid varje besök. Din tionde behandling bjuder vi på.


Klippkort
Gäller i ett år och finns endast för massage.
Klippkort för 50 min massage kostar 6030 kr (10 st behandlingar. Ord.pris 6700 kr)
Klippkort för 25 min massage kostar 3519 kr (10 st behandlingar. Ord.pris 3900 kr)


Vår mottagning ligger på Magnus Ladulåsgatan 61 på Södermalm.


 

Recensionerna på Google ger oss betyget 4,8 av maximalt 5

Skriv gärna en recension på Google, du också. Klicka här så får du veta hur du gör!

 


 

Reviews på Facebook ger oss betyget 4,3 av maximalt 5.

Berätta för fler vad du tycker om oss. Klicka här och lämna en review på Facebook.

 


Reco Ugglapraktiken


Friskvård och massage i Stockholm – Våra behandlingar

 

Svensk klassisk massage

Mer information
Klassisk svensk massage är en effektiv behandlingsmetod för att må bra i både kropp och själ. Den har en läkande, förebyggande och lugnande effekt, är både rehabiliterande och förebyggande och kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang. Ett litet axplock av alla goda saker med massage:

 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Motverkar stress
 • Motverkar spänningar vid smärttillstånd
 • Ökar koncentrationsförmågan

Alla våra massörer har gedigen erfarenhet och är certifierade av Branschrådet Svensk Massage. Massören anpassar behandlingen utefter dina önskemål och behov. En behandling kan innehålla många behandlande moment, eller vara främst förebyggande/avslappnande. Massagen avslutas om du så önskar med rådgivning om till exempel stretching och träning. Ugglapratikens massörer arbetar efter Ugglaandan. Det är din kvalitetsgaranti!

25 min 390 kr
50 min 670 kr

 

 

Boka behandling

 

Klippkort för 50 min massage kostar 5850 kr (10 st behandlingar. Ord.pris 6500 kr). Gäller ett år.
Klippkort för 25 min massage kostar 3330 kr (10 st behandlingar. Ord.pris 3700 kr). Gäller ett år.


Naprapti

Mer information
När samspelet mellan muskler och leder inte fungerar fullt ut kan du få ont. Exempel på smärttillstånd som behandlas av naprapater är nackspärr, spänningshuvudvärk, musarm, tennisarmbåge samt skulder-, axel-, ländryggs- och ischiasbesvär. Syftet är att minska smärtan och uppnå bättre rörlighet och funktion i kroppen. Naprapaten kombinerar ledbehandling, som manipulation och mobilisering, med mjukdelsbehandling som massage och stretching. För att få ett långvarigt resultat av behandlingen kombineras den ofta med individuella träningsråd och tips rörande arbetsställningar.
25 min 470 kr
50 min 720 kr

 

Boka behandling

Kinesiologi

Mer information
Kinesiologiska metoder fungerar ofta bra vid bland annat värktillstånd, sömnproblem, allergier, överkänsligheter och dyslexi.  Du kan även ta behandlingarna i förebyggande syfte. Kinesiologen jobbar både på ett kroppsligt och känslomässigt plan och använder olika alternativmedicinska metoder; bland annat massage, akupressur, kosttillskott och samtal.  Kinesiologen använder sig även av muskeltester för att hitta obalanser och blockeringar i kroppens olika system. Genom att behandla dessa stimulerar man kroppen till självläkning.
25 min 420 kr
50 min 720 kr
Boka behandling

Lymfmassage

Mer information
OBS! Vid bokning av lymfmassage ska du boka 50 min! MDL Manuellt lymfdränage är en lugn och mjuk behandlingsmetod där man jobbar med djupandning, lätta tryck och strykningar i lymfsystemets riktning. Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulationssystem och är viktigt för att kroppen ska kunna försvara sig mot infektioner av olika slag. Under ett dygn bildas 2-4 liter lymfa i kroppen. Stockningar, det vill säga trögt lymfsystem orsakas bland annat av; spända muskler, mediciner, gluten, e-ämnen, stress, oro, operationsärr, stillasittande arbete, inaktivitet och så vidare. Lymfmassage har till syfte att stimulera lymfsystemet att transportera överskottsvätska och slaggprodukter från vävnad tillbaka till blodbanan för att där renas och transporteras ut ur kroppen via urinen. Behandlingen passar ALLA men speciellt personer med någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom.  
50 min 670 kr
75 min 950 kr

OBS! Boka 2 eller 3 stycken 25-minuters pass efter varandra

Boka behandling

Strukturell integrering

Mer information
Strukturell integrering, är en djupgående och intensiv massage där terapeuten använder fingrar, knogar och armbågar för att korrigera kroppens balans och hållning. Behandlingen kan passa den som har dålig hållning, gamla skador, kronisk värk i nacke, skuldror och rygg eller andningsbesvär. En fullständig behandling omfattar 10 x 80 minuter, med ungefär en behandling per vecka. Varje behandlingstillfälle fokuserar på en viss del av kroppen och kan upplevas som smärtsamma. Det finns endast ett tiotal terapeuter i Sverige som behandlar med Strukturell integrering, och en av dem är Ugglapraktikens Corey Roode! Corey är utbildad massageterapeut på The Swedish Institute i New York samt The Guild for Structural Integration i Colorado. Du bör kunna kommunicera hjälpligt på engelska för att kunna prata med Corey, så att behandlingen blir så effektiv som möjligt.
80 min 1220 kr
Boka behandling

Koppningsmassage

Mer information
Koppning är en traditionell behandlingsmetod där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Koppan glider med hjälp av olja över huden och drar samtidigt upp huden vilket främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Den ökade blodcirkulationen bidrar även till att transportera bort slaggprodukter i bindväven. Koppning ger ett ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer, dålig blodcirkulation och är även effektiv mot celluliter. Den har även visat sig ha en gynnsam effekt som detoxmetod och lymfdränage och kan med fördel kombineras med klassisk massage. Du ska inte ta koppning:

 • om du är gravid
 • har hudproblem
 • vid akuta inflammationer
 • om du har hjärtproblem och äter blodförtunnande mediciner
 • vid förkylning eller annan sjukdom
 • om du har haft cancer inom dom senaste 5 åren

OBS! Utförs endast av massör Unn Bronner!

25 min  390 kr
50 min  670 kr
Boka behandling

Idrottsmassage

Mer information
Idrottsmassage är en mer djupgående massage med mer fokus på specifika muskler som belastas extra mycket. Lämplig att gå på vid spänningar och stelhet både efter och innan idrottandet. Behandlingen kompletteras med flera olika tekniker såsom muskeltöjning, triggerpunktsbehandling och muskulering.

Alla massörer på Stockholmsmottagningen kan ge denna typ av massage.

25 min 390 kr
50 min 670 kr

 

 

Boka behandling

Gravidmassage

Mer information Att bli gravid är fantastiskt, kanske det största man kan vara med om. Men det har sitt pris: kroppen blir tung, ben och fötter tar oundvikligt stryk, och många drabbas dessutom av ansamlingar av vätska i kroppen. Och då är gravidmassage fantastiskt – ger lindring både i själ och i kropp! Värken lindras och välmåendet ökar. Massagen utförs liggande på mage på en speciell kudde som är utformad speciellt för ändamålet. Alla våra massörer kan ge gravidmassage, men meddela gärna i förväg då utrustningen inte finns tillgänglig i alla behandlingsrum.
25 min 390 kr
50 min 670 kr
Boka behandling

Osteopati

Mer information
I Osteopatin ses kroppen som en helhet med naturlig kapacitet att balansera och läka sig själv. Osteopaten arbetar med låsningar i leder och försöker hjälpa kroppen att få tillbaka sin naturliga balans och förmågan att läka sig själv. Detta innebär ett mer långsiktigt och helhetsmässigt mål än att bara skapa smärtfrihet. Idealet är att du inte ska behöva komma tillbaka flera gånger med samma problem efter din första behandlingsserie. Exempel på behandlingsbara problem är besvär i rygg och nacke, smärtor i skelettmuskulaturen, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andningsbesvär, cirkulationsbesvär, matsmältningsbesvär, premenstruella besvär och stress. Behandlingen anpassas efter individen.
50 min 720 kr

OBS! Boka 2 stycken 25-minuters pass efter varandra

Boka behandling

Hot Stone

Mer information
Dröm dig bort i denna sköna behandling som utförs med aromaoljor och varma lavastenar. Massagen, värmen från stenarna och oljornas dofter ger en total avkoppling. Behandlingen ökar blod- och lymfcirkulationen och är mycket djupgående. Känn lugnet infinna sig och stressen lämna kroppen när den fylls med ny kraft och energi. Behandlingen lämpar sig bra för dig som vill varva ner och återhämta dig fysiskt och psykiskt.
50 min 700 kr
Boka behandling

Hälsocoaching

Mer information
God hälsa vill vi alla ha, men det är inte så lätt att förbättra den på egen hand. Det handlar om så mycket mer än att bara träna på gym. Hela din livsstil påverkar, vad du äter, dina relationer, hur du sover och hur du arbetar. Ett bra sätt är att ta hjälp av en hälsocoach som hjälper dig att se helheten och hur du kan förändra din situation. Tillsammans kommer ni fram till hur just du ska gå till väga. Du och din hälsocoach träffas 3 timmar fördelat på fyra träffar à 45 minuter under en period som varar mellan tre och sex månader.
50 min 1000 kr
4×45 min 2550 kr

Skicka bokningsförfrågan till halsocoach@ugglapraktiken.se


Hälsoprofilbedömning – hitta din motivation

Mer information
Nästan alla människor vet hur man lever sunt. Det svåra är att hitta vägen dit. I en hälsoprofilbedömning kartläggs och synliggörs dina levnadsvanor för att du den vägen ska motiveras till ett friskare liv. Metoden vi använder är väl beprövad och har använts i många år. Hälsoprofilen görs individuellt och inleds med att du får besvara frågor om kost, motion, upplevd stress, livssituation med mera. I testet ingår också att mäta blodtryck, skelett och kroppsvikt. Sen görs ett konditionstest på ergometercykel. Resultatet går vi sedan igenom tillsammans. Den som önskar får även konkreta råd om friskvård och hur man med små medel kan komma igång med att förbättra hälsan. Hälsoprofilbedömningen tar cirka en timme och alla uppgifter är konfidentiella. Efter fyra till sex månader bör resultaten följas upp.
Pris: 700 kr. Hälsoprofilbedömningen tar ca en timma. Pris, inklusive uppföljning: 1200 kr Skicka bokningsförfrågan till friskvard@ugglapraktiken.se


Konditionstest – tävla mot dig själv och få bättre kondis

Mer information
Hur bra är din kondis egentligen? Svaret får du med hjälp av Ugglapraktikens konditionstest. Testet inleds med att du svarar på några frågor om dina motionsvanor. Sen får du göra ett 6-10 minuter långt cykeltest där vi räknar fram submaximal syreupptagningsförmåga. Du får också tips om hur du kan förbättra konditionen för att orka mer, stärka musklerna med mera. För att få ett kvitto på hur din kondition utvecklas följer vi upp konditionstestet efter några månader. Testerna är personliga, resultaten likaså. Den enda du tävlar mot är dig själv!
Pris, inklusive uppföljning: 650 kr Skicka bokningsförfrågan till friskvard@ugglapraktiken.se


Friskvårdsbidrag

Kom ihåg att du kan använda ditt friskvårdsbidrag när du tar behandlingar hos oss!


Studentrabatt

Visa upp ditt CSN-kort så får du 10 procent rabatt.


När bör du undvika att ta massage?

Det finns en enkel grundregel: Är du inte tillräckligt frisk för att träna, så är du inte tillräckligt frisk för att ta massage. Läs mer här om du är osäker

Om du är på väg att bli förkyld kan den bryta ut snabbare. Kontakta alltid oss om du är osäker. Konkreta åkommor då du absolut inte bör ta behandling är:

 • Feber
 • Benbrott
 • Öppna sår
 • Blödarsjuka
 • Kortison/antiinflammatorisk medicinbehandling
 • Tumörer/cancer. Man bör alltid konsultera läkare i dessa fall
 • Vid hjärt-/kärlsjukdomar skall man konsultera läkare innan massagebehandling
 • Har man åderförkalkade kärl så undviker terapeuten att massera de täckta områdena

Du bör inte ta smärtstillande medicin innan en behandling. Det kan ge kroppen falska signaler och terapeuten kan ta i mer än nödvändigt. Detta kan resultera i fysiskt obehag, när väl smärtlindringen avtar. Tveka inte att kontakta oss du om har frågor.