Välkommen till vår mottagning i Göteborg – Massage & Friskvård

Vi finns oftast på plats mellan kl 8 – 12 och 13 – 17, måndag till torsdag, fredag fram till kl 15.00, men ring oss gärna, 031 – 767 35 90 innan du kommer på spontant besök.

Behandlingar pågår vissa dagar till kl 19.30.
En lördag i månaden, kl 10.00 – 15.00

Telefontider:
Privatpersoner: 08.30 – 12.00, 13.00 – 16.00

Vi har tre fräscha behandlingsrum. Du är som privatperson varmt välkommen att boka den eller de behandlingar du önskar direkt här nedan.

Göteborg massage och Friskvård

Behandlingsrum massage Göteborg

Göteborg vänterum


Det lönar sig att bli stamkund!

Be om vårt stamkundskort när du kommer hit så får du en stämpel vid varje besök. Din tionde behandling bjuder vi på.


Klippkort

Gäller i ett år och finns endast för massage.
Klippkort för 50 min massage kostar 6 030 kr (10 st behandlingar. Ord.pris 6 700 kr)
Klippkort för 25 min massage kostar 3 510 kr (10 st behandlingar. Ord.pris 3 900 kr)


Vår mottagning ligger på:

Örnehufvudsgatan 3 i Johanneberg, Göteborg.
Telefon: 031 – 767 35 90

Telefontider:
Privatpersoner: 08.30 – 12.00, 13.00 – 16.00

 


 

Recensionerna på Google ger oss betyget 5 av maximalt 5!

Skriv en recension, du också. Klicka här så får du veta hur du gör.

 


 

Reviews på Facebook ger oss betyget 4,7 av maximalt 5.

Berätta för fler vad du tycker om oss. Klicka här och lämna en review på Facebook.

 


Reco Ugglapraktiken Göteborg


Friskvård och massage i Göteborg – Våra behandlingar

 

Svensk klassisk massage

Måndag till fredag.

Klassisk svensk massage är en effektiv behandlingsmetod för att må bra i både kropp och själ.

Mer information

Den har en läkande, förebyggande och lugnande effekt, är både rehabiliterande och förebyggande och kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang.

Ett litet axplock av alla goda saker med massage:

 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Motverkar stress
 • Motverkar spänningar vid smärttillstånd
 • Ökar koncentrationsförmågan

Alla våra massörer har gedigen erfarenhet och är certifierade av Branschrådet Svensk Massage. Massören anpassar behandlingen utefter dina önskemål och behov. En behandling kan innehålla många behandlande moment, eller vara främst förebyggande/avslappnande. Massagen avslutas om du så önskar med rådgivning om till exempel stretching och träning. Ugglapratikens massörer arbetar efter Ugglaandan. Det är din kvalitetsgaranti!

 

25 min 390 kr
50 min 670 kr

 

 

 

Boka Svensk Klassisk Massage i Göteborg

 

Klippkort för 50 min massage kostar 5 850 kr (10 st behandlingar. Ord.pris 6 500 kr). Gäller ett år.
Klippkort för 25 min massage kostar 3 330 kr (10 st behandlingar. Ord.pris 3 700 kr). Gäller ett år.

 


Naprapati

När samspelet mellan muskler och leder inte fungerar fullt ut kan du få ont. Naprapaten kombinerar ledbehandling, som manipulation och mobilisering, med mjukdelsbehandling som massage och stretching.

Vår Naprapat i Göteborger erbjuder:

 • ultraljuds- och elektromedicinsk behandling
 • smärt/ triggerpunkts akupunktur
 • Kinesiologitejpning mot ett tillägg av 50 kr
Mer information

När samspelet mellan muskler och leder inte fungerar fullt ut kan du få ont. Exempel på smärttillstånd som behandlas av naprapater är nackspärr, spänningshuvudvärk, musarm, tennisarmbåge samt skulder-, axel-, ländryggs- och ischiasbesvär. Syftet är att minska smärtan och uppnå bättre rörlighet och funktion i kroppen. Naprapaten kombinerar ledbehandling, som manipulation och mobilisering, med mjukdelsbehandling som massage och stretching.

För att få ett långvarigt resultat av behandlingen kombineras den ofta med individuella träningsråd och tips rörande arbetsställningar.

 

Vid första besöket, boka gärna 50 minuter.

25 min 470 kr
50 min 720 kr

 

Boka naprapatisk behandling i Göteborg

 


 

Osteopati

Osteopati anses vara den ursprungliga av de moderna formerna av manuell medicin (dit naprapati och kiropraktik räknas). Manuell står för att händerna är terapeutens redskap för diagnostik och behandling.

Mer information

Osteopaten utgår från att kroppen är en helhet och har en naturlig kapacitet att balansera och läka sig själv med en struktur och funktion som är beroende av och påverkar varandra. En osteopatisk behandling ska hela tiden ta hänsyn till detta och individanpassa behandlingen. Detta gör att osteopaten kan använda helt skilda tekniker på olika patienter. Många av de vanliga teknikerna är mjuka och indirekta.

Osteopaten arbetar inte bara med så kallade låsningar i leder utan försöker hjälpa kroppen att få tillbaka sin naturliga balans och förmåga att hela sig själv. Detta innebär ett mer långsiktigt och helhetsmässigt mål än att bara skapa smärtfrihet på det akuta lokala stället. Idealet är att patienten inte ska behöva komma tillbaka flera gånger med samma problem efter den första behandlingsserien.

När ska du gå till en osteopat?
Exempel på behandlingsbara problem är: besvär i rygg och nacke, smärtor i skelettmuskulaturen, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andningsbesvär, cirkulationsbesvär, matsmältningsbesvär, premenstruella besvär och stress.

 

50 min 720 kr

OBS! Boka 2 stycken 25-minuters pass efter varandra

Boka Osteopati Göteborg

 


 

Hot Stone

Dröm dig bort i denna sköna behandling som utförs med oljor och varma lavastenar. Massagen och värmen från stenarna ger en total avkoppling.

Mer information

Behandlingen ökar blod- och lymfcirkulationen och är mycket djupgående.

Känn lugnet infinna sig och stressen lämna kroppen när den fylls med ny kraft och energi. Behandlingen lämpar sig bra för dig som vill varva ner och återhämta dig fysiskt och psykiskt.

Birgitta Magnbrant på Göteborgsmottagningen, utför Hot Stone behandlingar.

 

50 min 700 kr

 

Boka Hot stone massage Göteborg

 


Lymfmassage

Massagen är en lugn och mjuk behandlingsmetod där man jobbar med lätta tryck och strykningar i lymfsystemets riktning.

Mer information

Vad är lymfmassage?
Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulationssystem och är viktigt för att din kropp ska kunna försvara sig mot infektioner av olika slag. Under ett dygn bildas 2-4 liter lymfa i kroppen. Massagen är en lugn och mjuk behandlingsmetod där man jobbar med lätta tryck och strykningar i lymfsystemets riktning. Behandlingen har till syfte att stimulera lymfsystemet att transportera överskottsvätska och slaggprodukter från vävnad tillbaka till blodbanan för att renas och transporteras ut ur kroppen via urinen.

När ska du gå på lymfmassage?
Stockningar, det vill säga trögt lymfsystem, orsakas bland annat av spända muskler, mediciner, gluten, e-ämnen, stress, oro, operationsärr, stillasittande arbeten och inaktivitet. Det är en behandlingstyp som passar alla, men speciellt du som har någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom.

Birgitta Magnbrant på Göteborgsmottagningen, kan ge denna typ av massage.

 

50 min 670 kr

OBS! Boka 2 stycken 25-minuters pass efter varandra 

Birgitta Magnbrant på Göteborgsmottagningen, kan ge denna typ av massage.

 

Boka Lymfmassage i Göteborg

Idrottsmassage

Idrottsmassage är en mer djupgående massage med mer fokus på specifika muskler som belastas extra mycket.

Mer information

Lämplig att gå på vid spänningar och stelhet både efter och innan idrottandet. Behandlingen kompletteras med flera olika tekniker såsom muskeltöjning, triggerpunktsbehandling och muskulering.

Alla massörer på Göteborgsmottagningen kan ge denna typ av massage.

 

25 min 390 kr
50 min 670 kr

 

 

 

Boka Idrottsmassage i Göteborg

 


Gravidmassage

Att bli gravid är fantastiskt, kanske det största man kan vara med om. Men det har sitt pris: kroppen blir tung, ben och fötter tar oundvikligt stryk, och många drabbas dessutom av ansamlingar av vätska i kroppen.

Mer information

Till det kan dessutom tillkomma andra besvär som ischias, foglossning  och karpaltunnelsyndrom (nerver som kommer i kläm i karpaltunneln på handledens insida, oftast orsakat av vätskeansamling).

Då är gravidmassage verkningsfullt – ger lindring både i kropp och i själ! Värken lindras och ditt välmående ökar. När du är gravid kan massagen dessutom vara en stund bara för dig själv, vilket kanske är lika välbehövligt.

 

25 min 390 kr
50 min 670 kr

 

 

 

Boka Gravidmassage i Göteborg

 


Koppningsmassage

Koppning är en traditionell behandlingsmetod där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Koppan glider med hjälp av olja över huden och drar samtidigt upp huden vilket främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor.

Mer information
Den ökade blodcirkulationen bidrar även till att transportera bort slaggprodukter i bindväven. Koppning ger ett ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer, dålig blodcirkulation och är även effektiv mot celluliter. Den har även visat sig ha en gynnsam effekt som detoxmetod och lymfdränage och kan med fördel kombineras med klassisk massage. Du ska inte ta koppning:

 • om du är gravid
 • har hudproblem
 • vid akuta inflammationer
 • om du har hjärtproblem och äter blodförtunnande mediciner
 • vid förkylning eller annan sjukdom
 • om du har haft cancer inom dom senaste 5 åren

 

OBS! Utförs endast av naprapat Renée Ulfsdotter Myhran!

25 min  390 kr
50 min  670 kr
Boka behandling

 


 

Hälsocoachning

God hälsa vill vi alla ha, men det är inte så lätt att förbättra den på egen hand. Det handlar om så mycket mer än att bara träna på gym.

Mer information

Hela din livsstil påverkas, vad du äter, dina relationer, hur du sover och hur du arbetar. Ett bra sätt är att ta hjälp av en hälsocoach som hjälper dig att se helheten och hur du kan förändra din situation.

Tillsammans kommer ni fram till hur just du ska gå tillväga. Utgångspunkten är en enkät som visar var du befinner dig just nu – och vart du vill komma. Med den som startpunkt samtalar du och hälsocoachen om dina specifika förutsättningar och vad du vill förändra. Tillsammans tar ni fram en handlingsplan som beskriver hur den bästa vägen mot målet ser ut. Planen blir lite som en läxa mellan de avstämningssamtal ni kommer att ha (då ni stämmer av hur det går.) Att förändra sin livsstil tar tid, därför bör handlingsplanen omfatta minst sex månader. Ugglapraktikens hälsocoacher är certifierade.

 

Tidbokning

Kontakta oss om du har frågor om du vill boka tid eller har ytterligare frågor, så hör vi av oss inom kort!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

50 min 750 kr
4×45 min 2770 kr

 


Hälsoprofilbedömning – hitta din motivation

Nästan alla människor vet hur man lever sunt. Det svåra är att hitta vägen dit.

Mer information

I en hälsoprofilbedömning kartläggs och synliggörs dina levnadsvanor för att du den vägen ska motiveras till ett friskare liv. Metoden vi använder är väl beprövad och har använts i många år.

Hälsoprofilen görs individuellt och inleds med att du får besvara frågor om kost, motion, upplevd stress, livssituation med mera. I testet ingår också att mäta blodtryck, skelett och kroppsvikt. Sen görs ett konditionstest på ergometercykel. Resultatet går vi sedan igenom tillsammans. Den som önskar får även konkreta råd om friskvård och hur man med små medel kan komma igång med att förbättra hälsan. Hälsoprofilbedömningen tar cirka en timme och alla uppgifter är konfidentiella. Efter fyra till sex månader bör resultaten följas upp.

 

Tidbokning
Kontakta oss om du har frågor om du vill boka tid eller har ytterligare frågor, så hör vi av oss inom kort!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

60 min 1000 kr

 


Friskvårdsbidrag

Kom ihåg att du kan använda ditt friskvårdsbidrag när du tar behandlingar hos oss!

 


Studentrabatt

Visa upp ditt CSN-kort så får du 10 procent rabatt.

 


När bör du undvika att ta massage?

Det finns en enkel grundregel: Är du inte tillräckligt frisk för att träna, så är du inte tillräckligt frisk för att ta massage.

Läs mer här om du är osäker

Om du är på väg att bli förkyld kan den bryta ut snabbare. Kontakta alltid oss om du är osäker.

Konkreta åkommor då du absolut inte bör ta behandling är:

 • Feber
 • Benbrott
 • Öppna sår
 • Blödarsjuka
 • Kortison/antiinflammatorisk medicinbehandling.
 • Tumörer/cancer. Man bör alltid konsultera läkare i dessa fall.
 • Vid hjärt-/kärlsjukdomar skall man konsultera läkare innan massagebehandling.
 • Har man åderförkalkade kärl så undviker terapeuten att massera de täckta områdena.

Du bör inte ta smärtstillande medicin innan en behandling. Det kan ge kroppen falska signaler och terapeuten kan ta i mer än nödvändigt. Detta kan resultera i fysiskt obehag, när väl smärtlindringen avtar. Tveka inte att kontakta oss du om har frågor.