Massage

Massage ökar i popularitet. Över tre miljoner svenskar tog massage sjutton miljoner gånger under 2011, en fördubbling på åtta år. (Enligt kartläggning utförd av Branschrådet Svensk Massage och Kroppsterapeuternas Yrkesförbund). Siffrorna talar för sig själva: massage är en mycket effektiv behandlingsmetod för att må bra – i såväl kropp som själ. Vi på Ugglapraktiken vet att massage är läkande, förebyggande, lugnande, och kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang. Vi vet att massage har effekt och gör skillnad!

Läs mer om en ny svensk studie, ”Hjärnan mår bra av massage”, SVT.se 4 december 2015.

 

Några exempel på alla positiva saker med massage:

 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Motverkar stress
 • Motverkar spänningar vid smärttillstånd
 • Ökar koncentrationsförmågan

Alla våra massörer har gedigen erfarenhet och är självklart certifierade. Massören anpassar behandlingen utefter dina önskemål och behov. Det vanligaste är att behandlingen innehåller behandlande moment och är då både handfast och djupgående, men den kan även vara förebyggande och/eller avslappnande. Du bestämmer själv hur du vill ha det! Massagen avslutas om du så önskar med rådgivning om till exempel stretching och träning. Alla Ugglapratikens massörer arbetar efter det vi kallar Ugglaandan, vilket är din kvalitetsgaranti!

 

Företagsmassage

Vårt framgångsrika koncept för företagsmassage har gjort oss till ledande i branschen. Vi finns i hela landet och vi har 99 procent nöjda kunder! Läs mer om företagsmassage.

 

Hos oss är varje kund unik

Du som är kund hos oss är unik, och kräver därför unika behandlingar. Alla våra massörer är erfarna och har en stor verktygslåda som de kan använda sig av och kan därför anpassa behandlingen efter dina behov. Men liksom varje kund är unik är också varje massör unik och har sina egna specialiteter. Kolla gärna med oss innan du bokar, eller läs om varje massör på bokningssidan, så får du veta mer.

 

Behandlingstekniker

Det finns många tekniker som gör verkan i behandlingarna. I olika grad kan terapeuterna använda sig av exempelvis triggerpunktsteknik, strain – counterstrain, revolving, stretching, etc. Prata med oss eller med terapeuten så får du veta mer!

 

Massage med kläderna på

En del kunder kan känna sig obekväma med att ta av sig kläderna vid behandlingen. Självklart kan våra massörer ge lika bra massage om du hellre vill behålla kläderna på. Vi lovar att behandlingen ger lika stor verkan ändå!

 

Graviditet, sjukdomar, skador etc

Det går bra att ta massage om du är gravid. Läs mer här. Vid krasslighet är en enkel grundregel att om man inte är tillräckligt frisk för att träna, så är man inte tillräckligt frisk för att ta massage. Om man till exempel är förkyld kan en massage påskynda/öka förloppet. Du kan alltid kontakta oss för konsultation om du är osäker.

Du bör inte gå på massage om du har:

 • Feber
 • Benbrott
 • Öppna sår
 • Blödarsjuka
 • Genomgår en kortison-/antiinflammatorisk behandling.
 • Tumörer. Konsultera din läkare först i detta fall.
 • Hjärt-/kärlsjukdomar. Konsultera din läkare först.
 • Åderförkalkade kärl. Meddela först så undviker terapeuten att massera de utsatta områdena.

Du bör ej ha tagit smärtstillande medicin innan du går på behandling. Det kan ge kroppen falska signaler och terapeuten riskerar att ta i mer än nödvändigt. Detta resulterar i fysiskt obehag, när väl smärtlindringen avtar.

 

Kontakta oss

Vill du veta mer, eller är du intresserad av att anlita Ugglapraktiken för företagsmassage? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Ditt namn (måste fyllas i)

Din epost (måste fyllas i)

Telefonnummer

Ämne

Ditt meddelande

Fyll i följandecaptcha