Behandlingar

Klassisk svensk massage

Mer information

Klassisk svensk massage är en effektiv behandlingsmetod för att må bra i både kropp och själ. Den har en läkande, förebyggande och lugnande effekt, är både rehabiliterande och förebyggande och kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang.

Ett litet axplock av alla goda saker med massage:

 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Motverkar stress
 • Motverkar spänningar vid smärttillstånd
 • Ökar koncentrationsförmågan

Alla våra massörer har gedigen erfarenhet och är certifierade av Branschrådet Svensk Massage. Massören anpassar behandlingen utefter dina önskemål och behov. En behandling kan innehålla många behandlande moment, eller vara främst förebyggande/avslappnande. Massagen avslutas om du så önskar med rådgivning om till exempel stretching och träning. Ugglapratikens massörer arbetar efter Ugglaandan. Det är din kvalitetsgaranti!

25 min 350 kr
50 min 600 kr

 

Boka behandling

 


Naprapti

Mer information

Exempel på smärttillstånd som behandlas av naprapater är nackspärr, spänningshuvudvärk, musarm, tennisarmbåge samt skulder-, axel-, ländryggs- och ischiasbesvär. Syftet är att minska smärtan och uppnå bättre rörlighet och funktion i kroppen. Naprapaten kombinerar ledbehandling, som manipulation och mobilisering, med mjukdelsbehandling som massage och stretching.

För att få ett långvarigt resultat av behandlingen kombineras den ofta med individuella träningsråd och tips rörande arbetsställningar.

25 min 400 kr
50 min 650 kr

 

Boka behandling

Kiropraktik

Mer information
En kiropraktor undersöker ryggradens leder och muskler för att hitta spänningar, låsningar och eventuella skador. En led som är begränsad i sin rörelse kan ge smärta både lokalt i leden men även i andra delar på kroppen. Kiropraktorn använder sig av många olika behandlingstekniker. Den vanligaste är så kallad kiropraktisk justering, men även stretching, töjning, triggerpunktsbehandling och rehabilitering.
25 min 400 kr
50 min 650 kr

 

Boka behandling

Kinesiologi

Mer information

Kinesiologiska metoder fungerar ofta bra vid bland annat värktillstånd, sömnproblem, allergier, överkänsligheter och dyslexi.  Du kan även ta behandlingarna i förebyggande syfte. Kinesiologen jobbar både på ett kroppsligt och känslomässigt plan och använder olika alternativmedicinska metoder; bland annat massage, akupressur, kosttillskott och samtal.  Kinesiologen använder sig även av muskeltester för att hitta obalanser och blockeringar i kroppens olika system. Genom att behandla dessa stimulerar man kroppen till självläkning.

25 min  400 kr
50 min 650 kr

 

Boka behandling

Lymfmassage

Mer information

OBS! Vid bokning av lymfmassage ska du boka 50 min!

MDL Manuellt lymfdränage är en lugn och mjuk behandlingsmetod där man jobbar med djupandning, lätta tryck och strykningar i lymfsystemets riktning.

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulationssystem och är viktigt för att kroppen ska kunna försvara sig mot infektioner av olika slag. Under ett dygn bildas 2-4 liter lymfa i kroppen.

Stockningar, det vill säga trögt lymfsystem orsakas bland annat av; spända muskler, mediciner, gluten, e-ämnen, stress, oro, operationsärr, stillasittande arbete, inaktivitet och så vidare.

Lymfmassage har till syfte att stimulera lymfsystemet att transportera överskottsvätska och slaggprodukter från vävnad tillbaka till blodbanan för att där renas och transporteras ut ur kroppen via urinen.

Behandlingen passar ALLA men speciellt personer med någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom.

 

50 min 600 kr

 

Boka behandling

Sjukgymnastik

Mer information

Vår sjukgymnast har specialistkompetens inom neurologi, psykosomatik, ergonomi och lyftrelaterad problematik. Har du akuta problem med diskbråck eller ryggskott kan du få hjälp, men du kan även få sjukgymnastiska konsultationer i hur du stärker och bevarar din hälsa med hjälp av rörelser, stresshantering och kroppskännedom.

Vid första sjukgymnastikbesöket rekommenderar vi att du bokar ett pass på 50 minuter för att sjukgymnasten ska ha möjlighet att ställa rätt diagnos.

25 min 400 kr
50 min 650 kr

 

Boka behandling

Strukturell integrering

Mer information

Strukturell integrering, är en djupgående och intensiv massage där terapeuten använder fingrar, knogar och armbågar för att korrigera kroppens balans och hållning. Behandlingen kan passa den som har dålig hållning, gamla skador, kronisk värk i nacke, skuldror och rygg eller andningsbesvär.
En fullständig behandling omfattar 10 x 80 minuter, med ungefär en behandling per vecka.

Varje behandlingstillfälle fokuserar på en viss del av kroppen och kan upplevas som smärtsamma.
Det finns endast ett tiotal terapeuter i Sverige som behandlar med Strukturell integrering, och en av dem är Ugglapraktikens Corey Roode!

Corey är utbildad massageterapeut på The Swedish Institute i New York samt The Guild for Structural Integration i Colorado.
Du bör kunna kommunicera hjälpligt på engelska för att kunna prata med Corey, så att behandlingen blir så effektiv som möjligt.

80 min 1000 kr

 

Boka behandling

Osteopati

Mer information
Osteopaten utgår från att kroppen är en helhet och har en naturlig kapacitet att balansera och läka sig själv. Dess struktur och funktion är beroende av och påverkar varandra. En osteopatisk behandling ska hela tiden ta hänsyn till detta och anpassa behandlingen efter individen. Detta gör att osteopaten kan använda helt skilda tekniker på olika patienter. Många av de vanliga teknikerna är mjuka och indirekta.

Exempel på behandlingsbara problem är besvär i rygg och nacke, smärtor i skelettmuskulaturen, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andningsbesvär, cirkulationsbesvär, matsmältningsbesvär, premenstruella besvär och stress.

Exempel på olika behandlingstekniker är:Artikulering, Mobilisering, Manipulation, Soft tissue-teknik, Kraniell osteopati, Visceral teknik, Balanced Ligamentous/Membranous Tension (BLT/BMT).

50 min 650 kr

 

Boka behandling

Hot Stone

Mer information

Dröm dig bort i denna sköna behandling som utförs med aromaoljor och varma lavastenar. Massagen, värmen från stenarna och oljornas dofter ger en total avkoppling. Behandlingen ökar blod- och lymfcirkulationen och är mycket djupgående. Känn lugnet infinna sig och stressen lämna kroppen när den fylls med ny kraft och energi.
Behandlingen lämpar sig bra för dig som vill varva ner och återhämta dig fysiskt och psykiskt.

50 min 650 kr

 

Boka behandling

Hälsocoaching

Mer information

God hälsa vill vi alla ha, men det är inte så lätt att förbättra den på egen hand. Det handlar om så mycket mer än att bara träna på gym. Hela din livsstil påverkar, vad du äter, dina relationer, hur du sover och hur du arbetar. Ett bra sätt är att ta hjälp av en hälsocoach som hjälper dig att se helheten och hur du kan förändra din situation. Tillsammans kommer ni fram till hur just du ska gå till väga.

Du och din hälsocoach träffas 3 timmar fördelat på fyra träffar à 45 minuter under en period som varar mellan tre och sex månader.

50 min 1000 kr
4×45 min 2550 kr

 

Boka behandling

Hälsoprofilbedömning – hitta din motivation

Mer information

Nästan alla människor vet hur man lever sunt. Det svåra är att hitta vägen dit. I en hälsoprofilbedömning kartläggs och synliggörs dina levnadsvanor för att du den vägen ska motiveras till ett friskare liv. Metoden vi använder är väl beprövad och har använts i många år.

Hälsoprofilen görs individuellt och inleds med att du får besvara frågor om kost, motion, upplevd stress, livssituation med mera. I testet ingår också att mäta blodtryck, skelett och kroppsvikt. Sen görs ett konditionstest på ergometercykel. Resultatet går vi sedan igenom tillsammans. Den som önskar får även konkreta råd om friskvård och hur man med små medel kan komma igång med att förbättra hälsan. Hälsoprofilbedömningen tar cirka en timme och alla uppgifter är konfidentiella. Efter fyra till sex månader bör resultaten följas upp.

Pris 700 kr

Pris inklusive uppföljning 1200 kr

Boka behandling

Konditionstest – tävla mot dig själv och få bättre kondis

Mer information

Hur bra är din kondis egentligen? Svaret får du med hjälp av Ugglapraktikens konditionstest. Testet inleds med att du svarar på några frågor om dina motionsvanor. Sen får du göra ett 6-10 minuter långt cykeltest där vi räknar fram submaximal syreupptagningsförmåga. Du får också tips om hur du kan förbättra konditionen för att orka mer, stärka musklerna med mera. För att få ett kvitto på hur din kondition utvecklas följer vi upp konditionstestet efter några månader.

Testerna är personliga, resultaten likaså. Den enda du tävlar mot är dig själv!

Pris inklusive uppföljning 650 kr

Boka behandling

När bör du undvika att ta massage?

Det finns en enkel grundregel: Är du inte tillräckligt frisk för att träna, så är du inte tillräckligt frisk för att ta massage. Om du är på väg att bli förkyld kan den bryta ut snabbare. Kontakta alltid oss om du är osäker.

Konkreta åkommor då du absolut inte bör ta behandling är:

 • Feber
 • Benbrott
 • Öppna sår
 • Blödarsjuka
 •  Kortison/antiinflammatorisk medicinbehandling.
 • Tumörer/cancer. Man bör alltid konsultera läkare i dessa fall.
 • Vid hjärt-/kärlsjukdomar skall man konsultera läkare innan massagebehandling.
 • Har man åderförkalkade kärl så undviker terapeuten att massera de täckta områdena.

Du bör inte ta smärtstillande medicin innan en behandling. Det kan ge kroppen falska signaler och terapeuten kan ta i mer än nödvändigt. Detta kan resultera i fysiskt obehag, när väl smärtlindringen avtar. Tveka inte att kontakta oss du om har frågor.